A szitanyomás szinte minden felületen és terméken alkalmazható emblémázási eljárás.

(Például céges póló, sapka, táska, fa, fém, papír stb.)

Történhet a Pantone színskála szerint direkt színnyomással közvetlenül a tárgyra, vagy egy közvetítő, hordozó anyag közbeiktatásával, transzfernyomással.

Ebben az esetben színátmenetes grafika illetve erre alkalmas kép is kivitelezhető akár 4 szín color kivitelben.

Milyen esetekben?

Jól használható bármilyen festék, (Pl.: metál, arany, ezüst, fényvisszaverő, világító), szinte bármilyen nyomathordozóra (üveg, textil, fém, kerámia, karton, fa, szövet, műanyag).

Nyomtatható színek száma: 1-8 szín

A technológia

Ennek a technológiának a lényegét a nevében megtalálhatjuk. A festékréteg közvetlenül kerül rá a termékre, így az alapanyag síkban való kiterítése az egyik legfontosabb feltétele. Sötét alapszínű termékeknél a színek között köztesszárítást kell alkalmaznunk. Az emblémázás végén a festéket általában hőrögzítéssel fixáljuk. A 4 szín coloros nyomatokat kiválthatjuk Spot process színbontási technikával, amely általában növeli a nyomtatandó színek számát, de a végeredmény sokkal szebb lesz.

Milyen esetekben?

Sima vagy érdes, nem jól emblémázható nyomathordozóra ajánlott nagyszerű technológia. Pl.: póló, baseball sapka, utazótáska, munkaruha, vászonszatyor, széldzseki, esőkabát, nyakkendő, stb. 

Nyomtatható színek száma: korlátlan

A technológia

Közvetett emblémázási technológia, ahol szitanyomással egy speciális hordozópapírra festékréteg kerül. A színeket egyesével, rétegenként nyomtatjuk és szárítjuk, a végén egy hőre olvadó por fedi be. A transzfermatrica elkészítése után a grafikát egy ipari vasalóval melegítjük rá a termékre.